Ga naar hoofdinhoud
0644514785 info@loop-products.com Gratis bezorging vanaf € 48,95 in Nederland

Wat is rode rijst?

Rode Rijst is een volkoren, natuurlijke, langkorrelige rijst met een roodbruine kleur. De kleur komt van het bruinrood schilletje om de rijstkorrel. Dit schilletje geeft niet alleen de kleur aan de rijst, maar zit ook vol met voedingsstoffen waaronder voedingsvezels, vitamine B1, vitamine B3 en ijzer.

Waarom rode rijst van LOOP-products?

De Rode Rijst van LOOP is een volle rijst met een uitzonderlijk lekkere smaak – duurzaam geteeld, zonder gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen – ter plaatse vacuüm verpakt – pure volkoren rijst en onbewerkt (niet voorgekookt) – vol vezels, voedingsstoffen en antioxidanten omdat de kiem van de rijstkorrel intact is gelaten – zeer smakelijk en smeuïg.

Hoe te gebruiken?

Rode rijst: het gezondere alternatief voor gewone witte rijst.

Rode rijst is heerlijk om gewoon naturel te eten, met groenten, kruiden en sauzen maar is ook erg lekker met pittige curry en geroosterde groenten.
De stevige en smeuïge korrel laat zich ook uitstekend verwerken in lunchgerechten en salades. De smaak van de rijst maakt zout en dressing nagenoeg overbodig.

Voor enkele originele LOOP- recepten, zie https://loop-products.com/recepten

Rode Rijst Binayu

Kookinstructie

Voor het beste resultaat de rijst eerst een half tot twee uur voorweken in koud water. Noodzakelijk is dat niet. Wel even afspoelen voor gebruik en dan zachtjes koken in de verhouding 1 kopje rijst op 2-2½ kopjes water. De kooktijd is 28-30 minuten. Tijdens het koken vaan de rijst niet roeren.
De rijst kan ook in ruim water ( 3 kopjes water op 1 kopje rijst) worden gekookt. Als de rijst gaar is, het water afgieten. En even laten staan.

Voor extra smaak kan een bouillon blokje worden toegevoegd.

Bereid niet te veel, 40gr/persoon is als regel voldoende.

Waar komt de rode Binayu-rijst van LOOP vandaan?

De Binayu rode rijst wordt duurzaam geteeld door kleine boeren op Negros, een van de grotere eilanden van de Filipijnen. Het gebied waar de rijst wordt verbouwd ligt zuid-oostelijk van Bacolod, de hoofdstad van Negros. Negros heeft ongeveer de oppervlakte van Nederland.

De boeren zijn aangesloten bij NEOPA, Negros Organic Producers Association. Bij NEOPA zijn 230 boeren aangesloten met in totaal 300 ha grond. De producten van de Associatie worden organisch gecertificeerd door NICERT, Negros Island Certifying body.

Hoe rijst bewaren?

  • De rijst op een droge koele plek bewaren.
  • Na het openen van een pak, bewaren in een afgesloten (glazen) pot, bijvoorbeeld een weckglas.

Gekookte rijst verzuurt snel en is dus niet lang houdbaar. Zelfs niet in de koeling. Verpak gekookte rijst daarom in goed afgesloten dozen en bewaar de rijst niet langer dan 1-2 dagen in de koeling.

Gekookte rode rijst kun je prima invriezen. Goed verpakt in gesloten plastic containers/dozen is de rijst dan enkele maanden houdbaar. Ook handig voor kleinere huishoudens: porties op maat in de diepvries brengt rijst binnen enkele minuten op tafel.

Rode Rijst producten

Back To Top