Ga naar hoofdinhoud
0644514785 info@loop-products.com Gratis bezorging vanaf € 48,95 in Nederland

Consumenten hebben met de keuze van hun voedsel invloed op hun eigen gezondheid, maar ook op het milieu en de leef- en werksituaties van boeren in ontwikkelingslanden.
Daarom biedt LOOP pure producten aan die:

  • op een duurzame wijze worden geproduceerd en
  • een positief effect hebben op de leefsituaties van mensen in derde wereldlanden.

Productie van voedsel is alleen duurzaam als de productie milieuvriendelijk plaatsvindt én als de mensen die het produceren er een eerlijke prijs voor krijgen. Duurzaam gaat dus niet alleen over de productie en milieu maar zeker ook over de mensen die het voedsel produceren.

Het produceren van voedsel heeft impact op het milieu. In de duurzame land- en tuinbouw wordt milieuvriendelijker geproduceerd: bedrijven gebruiken geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Dat maakt duurzame producten duurzamer dan de reguliere variant.

LOOP koopt de producten direct bij bekende boerencoöperaties, zoals Alter Trade, Don Bosco en UMFI. Door direct bij de coöperaties te kopen, worden ook de kosten van de tussenhandel vermeden.

Duurzaam staat ook voor transparantie: er kan alleen sprake zijn van duurzame producten als de herkomst en productie transparant zijn.

Veel mensen weten niet hoe hun voedsel wordt geproduceerd. Van veel producten die in de schappen van de supermarkten worden aangeboden zijn de herkomst en de bewerkingen die de producten hebben ondergaan absoluut onbekend. Het land van herkomst wordt als regel vermeld, maar deze informatie zegt niets over de producent, de wijze waarop de producten zijn verbouwd en de bewerkingen die de producten hebben ondergaan.

Back To Top